Aντιπροσωπεία του Ελληνικού Κινήµατος Άµεσης Δηµοκρατίας (www.dimopolis.com), αποτελούμενη από το συντονιστή αυτού και ακτιβιστή δικηγόρο κ. Γ. Κόκκα και τον υπεύθυνο Γραφείου Τύπου και Διεθνών Σχέσεων δημοσιογράφου κκ. Αντώνη Μποσνακούδη, προσκλήθηκε στις Βρυξέλλες για συνάντηση και συνοµιλίες µε Ευρωβουλευτές και στελέχη του EFDD-Europe for Freedom and Direct Democracy (http://www.efddgroup.eu/)  δηλαδή της Οµάδας Ελευθερίας και Άµεσης ∆ηµοκρατίας (όπου ανήκουν τα κόµµατα των Nigel Farage και Beppe Grillo).

Κατά σύμπτωση οι επαφές που έγιναν για προετοιμασία ενός πανευρωπαϊκού σχηματισμού, που προτίθεται να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2019 και για να προωθηθούν οι θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας ενάντια στις εξελίξεις της Πενταμερούς Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό συνέπεσαν µε την υποτιθέμενη «κόντρα» των Ιταλών µε τους Βρετανούς Αμεσοδημοκράτες, την οποία τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κόµµατα διαστρέβλωσαν ως προς την πραγµατικότητα, που οφείλουμε με ειλικρίνεια να εκθέσουμε.

Το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης ∆ημοκρατίας ξεκίνησε για τις συναντήσεις του με το EFDD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες µε ατζέντα θεµάτων που αφορούσαν την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και αφετηρία συνάντηση που θα γίνει στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας την 29η Ιανουαρίου 2017 με Αμεσοδημοκράτες των Βαλκανίων (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ), στην οποία προσκλήθηκαν και οι συμμετέχοντες στο EFDD και με Αμεσοδημοκρατικές θέσεις για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των πόλεων της Κύπρου, που θα πρέπει να διαβιούν αρμονικά και δημοκρατικά οι πραγματικοί κάτοικοι της Νήσου (όπως γίνεται στην Ξάνθη και Κομοτηνή) με επιστροφή όλων στις εκατέρωθεν εστίες τους και χωρίς διζωνική δικοινοτική διχοτόμηση του νησιού, όπως πρόβλεπε το σχέδιο ΑΝΑΝ και δυστυχώς συνεχίζουν τα σύγχρονα σενάρια, που καταχρηστικά συζητούνται στη Γενεύη ενάντια στο Δημοψήφισμα 2004 του Κυπριακού λαού.

Όμως, η παραµονή των στελεχών του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας συνέπεσε µε την κίνηση για αποχώρηση του Κόµµατος Πέντε Αστέρων (M5S) του Grillo από την Οµάδα EFDD, την οποία το Κόµµα του Ν. Farage δημιούργησε αρχικά μαζί με το Μ5S. Οι Ιταλοί στη συνέχεια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ευρωομάδα EFDD, μετά από την αμεσοδημοκρατική διαδικασία που ακολούθησαν και πιο κάτω αναλύουμε, αλλά τα συστηµικά καθεστωτικά ΜΜΕ του Άξονα της Παγκοσµιοποίησης συντονίστηκαν (εντελώς τυχαία βεβαίως βεβαίως) στο ότι δήθεν «διαλύονται οι λαϊκιστές ευρωσκεπτικιστές» !!! Καθεµία από τις τρεις αυτές λέξεις περικλείει και από ένα ψέµα µέσα της. Η Άµεση ∆ηµοκρατία που αναδεικνύει τον κάθε πολίτη για να αποφασίζει ο ίδιος, περιορίζοντας τον ρόλο του κάθε ενδιάμεσου δήθεν αντιπροσώπου του και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι λαϊκισµός, αλλά η συνταγματική αλήθεια της έκφρασης της Λαϊκής Κυριαρχίας. Επίσης, οι αντικαθεστωτικοί κατά του παγκοσµιοποιητικού καθεστώτος δεν είναι ευρωσκεπτικιστές, αλλά είναι μόνο αντικαθεστωτικοί στην παγκόσμια δικτατορία που μας επιβάλλεται στις σύγχρονες «ρεπούμπλικες» και δεν διαλύθηκαν αλλά σπέρνουν το μήνυμα της άμεσης δημοκρατίας και σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ακριβώς έκανε για δύο μόνο μήνες προ των εκλογών του 2004 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας στο συνασπισμό του με τρία άλλα συμβατικά πολιτικά κόμματα («Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο»), που σύντομα πρόδωσαν τις εξαγγελίες τους και ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που εκλέχτηκε από όλους ακολούθησε αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά μια ατομική προσωποκεντρική πορεία, που όσο και αν οι επιδόσεις του ως ευρωβουλευτή τον τιμούν, άλλο τόσο διαψεύδει κάθε δημοκρατική νομιμοποίησή του από αυτούς που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει.

Η πραγματικότητα ήταν ότι οι Ιταλοί του Κινήματος 5 Αστέρων µέσα στο EFDD έψαχναν να δουν πώς θα κινηθούν εντός της Ε.Ε., όταν η Βρετανία θα έφευγε εντελώς και οι Ευρωβουλευτές του UKIP δεν θα ανήκαν στην οµάδα αυτή, η οποία δεν θα είχε τον ελάχιστο αριθµό των 7 µελών (που απαιτούνται ως ¼ από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε) για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Εδώ είναι που βάζει ο «διάολος» της Παγκοσµιοποίησης την ουρά του και σκοντάφτουν. Βιάστηκαν και αγχώθηκαν πολύ χωρίς να σκεφτούν ότι η Ε.Ε. µπορεί να διαλυθεί ή να υποστεί σοβαρές δοµικές αλλαγές, πριν ακόµη ολοκληρωθεί το «Brexit». Και τα καθεστωτικά «ραντάρ» που παρακολουθούν τα εχθρικά στρατόπεδα, είπαν να «πέσει» το δόλωµα του νεοφιλελέ ALDE µε τον Guy Verhofstad επικεφαλής, ο οποίος θα ήταν η αιχµή του δόρατος της «Ευρωµαφίας» στις διαπραγµατεύσεις µε τη Βρετανία για το Brexit. ∆ηλαδή, οι Ιταλοί επρόκειτο να µπουν στην Ευρωομάδα ενός ατόµου, που εκνευρίζει αφάνταστα τον Farage. Σας φαίνεται τυχαίο αυτό; Από όλες τις δυνατότητες συνεργασίας, ακόµη και µε τη Λεπέν και τους Οικολόγους, µόνο το νεοφιλελεύθερο ALDE έδειξε ενδιαφέρον; Μόνο έτσι όµως θα χτυπιόταν καίρια ο Ν. Farage και το UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Μ. Βρετανίας).

Μέλη του ιταλικού M5S (οι «Πεντάστεροι») όµως πίστευαν ότι θα µπορούσαν να επηρεάσουν τους νεοφιλελέδες του ALDE και να τους κάνουν Αµεσοδηµοκράτες ή ακόµη και µε ανθρωπινότερες θέσεις για τα εργασιακά, οικονοµία κλπ., διότι το κόµµα τους θα ήταν το µεγαλύτερο µέσα στην νέα τους Ευρωοµάδα αν ο Verhofstadt εκλεγόταν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Verhofstadt όµως ήθελε να αλλοιώσει τους Πεντάστερους και να τσιµεντώσει το M5S µέσα στην συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική φυλακή του Φεντεραλισµού, για µία Ε.Ε. που θα κατέστρεφε κάθε εθνικό χαρακτηριστικό των κρατών.

Δυστυχώς οι Ιταλοί αμεσοδημοκράτες, συναντήθηκαν με τις περιπτώσεις, όπου συνδυάζεται η αίσθηση του επείγοντος, της αβεβαιότητας, του φόβου και είναι προνοµιούχο έδαφος, ώστε το Καθεστώς να σπρώξει τους αντικαθεστωτικούς για να γλιστρήσουν και µε τα ΜΜΕ του να τους κοροϊδεύει ότι δήθεν δεν ξέρουν ισορροπία. Και το ALDE µε πρώτους-πρώτους τους Ευρωβουλευτές της Βόρειας Ευρώπης-Βαλτικής (όπου μορφές νεοναζισµού θριαµβεύουν) απέρριψε την είσοδο του M5S στην Οµάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους είχε δώσει ο κατά τα άλλα «συνεπής» κύριος Verhofstadt. Τους έσπρωξαν να φύγουν µε «διαβεβαιώσεις» και µετά «ανακάλυψαν» ότι διαφέρουν σε πολλά σηµεία. Άλλωστε, από τα 130.000 µέλη του M5S ψήφισαν online µόνο τα 40.000, σε ποσοστό 80% να γίνει η συνεργασία µε το ALDE. ∆ηλαδή µόνο το ένα τέταρτο των µελών του κόµµατος M5S του Grillo ενέκρινε την αποχώρηση από το EFDD (υπό συνθήκες πίεσης χρόνου), ενώ τα τρία τέταρτα την απέρριψαν ή δεν ψήφισαν καθόλου. Εδώ ήταν το άλλο πεδίο που η καθεστωτική παρέµβαση δεν άφησε τον Grillo και τους άλλους να σκεφθούν ψύχραιµα.

Μέσα σε λίγες ώρες στα γρήγορα δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες αμεσοδημοκρατικές ψηφοφορίες. Χρειάζονται ηµέρες και αναλυτική συζήτηση.

Οι Ιταλοί, Βρετανοί κλπ δεν έχουν την πείρα που έχουµε εµείς στην Ελλάδα σχετικά µε το πώς αντιµετωπίζουµε τις αλητείες του Καθεστώτος, την ικανότητά του να διαιρεί και να διασπάει τους αντιπάλους και την ψυχολογική κατεργασία της αντίληψης για να σπέρνει απόγνωση και µοιρολατρία.

Η αντιπροσωπεία της «Άµεσης ∆ηµοκρατίας» από την Ελλάδα ανέφερε στους Ιταλούς και Βρετανούς Ευρωβουλευτές και στελέχη των UKIP και M5S, ότι όπως οι άνθρωποι από το Καθεστώς της Παγκοσµιοποίησης επιτίθενται στο ΕΚΑ∆ και στα άλλα µέλη της Συµµαχίας που σχηµατίζεται στην Ελλάδα, µε ίδιο τρόπο κάνουν τις επιθέσεις τους κατά των UKIP και M5S και του EFDD συνολικά, παραθέτοντας τα παραδείγµατα των ∆ηµοψηφισµάτων στην Ελλάδα το 2015 και στην Ιταλία και Βρετανία το 2016, όπου το Καθεστώς του Άξονα της Παγκοσµιοποίησης χρησιµοποίησε την ίδια κινδυνολογία και τεχνικές προπαγάνδας. Η απόπειρα διάσπασης της κατ’ εξοχήν πολιτικής Οµάδας που υποστηρίζει την Άµεση ∆ηµοκρατία για επέκταση σε όλη την Ευρώπη, δείχνει ότι το Καθεστώς των δυνάµεων του Άξονα της Παγκοσµιοποίησης έχει αναβαθµίσει τις επιθέσεις εναντίον του συνόλου των αντικαθεστωτικών δυνάµεων που εκφράζει η Άµεση ∆ηµοκρατία, διότι αυτή αποτελεί το µοναδικό «υλικό διάλυσης» της Παγκοσµιοποιητικής εξουσίας και είναι µάλιστα άµεσα διαθέσιµο στα χέρια του κάθε πολίτη.

Πρώτα οι Έλληνες έχουµε τη γνώση και πείρα από τέτοιες καθεστωτικές επιθέσεις, διότι πρώτα εξαπολύθηκαν εναντίον µας από τους ανθρώπους και µηχανισµούς της «Τρόικα», τόσο µέσα από την Ελλάδα αλλά και από την Ε.Ε. Η ελληνική αντιπροσωπεία της «Άµεσης ∆ηµοκρατίας» τόνισε ότι µία από τις ελληνικές υπηρεσίες προς την Αμεσοδημοκρατική Συµµαχία, που µπορεί να εξελιχθεί το EFDD, θα είναι η διοχέτευση της εµπειρίας και γνώσης στους αντικαθεστωτικούς των χωρών της Ευρώπης µέσω του ΕΚΑ∆ και EFDD για να αποφύγουµε την χουντοποίηση της Ευρώπης, όπως προσπαθούν να πετύχουν οι µη εκλεγμένοι μηχανισμοί της Ε.Ε.

Για να γίνει κατανοητή η οµοιότητα, όπως στην περίπτωση των Ιταλών που στοχοποιήθηκαν από το νεοφιλελεύθερο ALDE, η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε την περίπτωση του Ελληνικού Κινήµατος Άµεσης Δημοκρατίας, όταν ο νεοφιλελές χώρος γύρω από το δίδυµο «Τζήµερος και Χατζηµαρκάκης» στα τέλη του 2014 και αρχές 2015 στοχοποίησε τη Συµµαχία του «∆ούρειου Ίππου», όπου συµµετείχε η «Άµεση ∆ηµοκρατία» και πολλά άλλα κόµµατα. Χωρίς να γίνει κατανοητός ακόµη ο τρόπος που εισχώρησαν στη Συµµαχία (όπως κατανοητός δεν έγινε ο τρόπος προσέγγισης M5S- ALDE), λίγο πριν από τις εκλογές εξαπέλυσαν διχαστική επίθεση και διέλυσαν τη συνεργασία, ώστε τα υπόλοιπα κόµµατα να µην έχουν χρόνο αναδιοργάνωσης και συµµετοχής στις εκλογές. Μετά το δίδυµο αποµόνωσε τον Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων µε επίθεση εκτίµησης και προστασίας και σήµερα τον βλέπουµε σε εκφράσεις του να γίνεται γερµανικότερος των Γερµανών.

Η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κινήµατος Άµεσης ∆ηµοκρατίας έθεσε τις βάσεις για σύνδεση των αντικαθεστωτικών της Ελλάδας µε το Κίνηµα αντίστασης στην Ευρώπη, όπου οι Nigel Farage, Beppe Grillo κλπ έχουν ηγετική θέση, διότι ο Άξονας της Παγκοσµιοποίησης µόνο µε αυτή τη νέα Συµµαχία µπορεί να εξουδετερωθεί και οι Έλληνες να έχουν πια ελπίδα ότι δεν είναι µόνοι σε αυτόν τον πόλεµο. Και στις επόµενες εκλογές και ευρωεκλογές.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία ζήτησε από το EFDD να προωθήσει το πάγωµα των συζητήσεων για το Κυπριακό, µέχρις ότου εκδηµοκρατιστεί η Τουρκία. Ειδικά το EFDD είναι η µοναδική Οµάδα µε θεσµικό δικαίωµα και ρόλο στο Κυπριακό διότι το ∆ηµοψήφισµα που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν είναι η ανώτερη έκφραση Άµεσης ∆ηµοκρατίας που σηµειώθηκε στην Κύπρο. Συνεπώς, το σηµερινό Σχέδιο που είναι πολύ χειρότερο σε αρκετά σηµεία, συγκρούεται µε την αµεσοδηµοκρατική έκφραση του κυπριακού λαού που απέρριψε το πρώτο «σχέδιο ΑΝΑΝ» και εξάλλου το UKIP μπορεί να ασκήσει κριτική για τη στάση της εγγυήτριας δύναμης που είναι η Βρετανία, στην αμεσοδημοκρατική αυτή κατεύθυνση.

Συµφωνήθηκε µε το EFDD να προωθεί τις ελληνικές θέσεις, που θα του παρουσιάζει το ΕΚΑ∆, διότι ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που εκλέχθηκε από τον συνασπισµό που συµµετείχε το ΕΚΑ∆ στις τελευταίες ευρωεκλογές, αποφάσισε αντιδηµοκρατικά να µην δέχεται καµµία συνεργασία από τα κόµµατα που τον εξέλεξαν και αγνοεί την υποχρέωσή του να συµµετάσχει στην Ευρωοµάδα Άµεσης ∆ηµοκρατίας του EFDD. Αντίθετα αποφάσισε µόνος του και ερήμην των ψηφοφόρων του να γίνει µέλος στην Οµάδα που σχηµάτισε ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός David Cameron που δεν φηµίζεται για τον φιλελληνισµό του.

Τελικά, ο πόλεµος µε τους καταστροφείς της Ελλάδας από τώρα δεν θα γίνεται µόνο από τις ελληνικές αντικαθεστωτικές δυνάµεις, αλλά ΚΑΙ από τις συµµαχικές δυνάµεις όλων των αντικαθεστωτικών της Ευρώπης εναντίον του Άξονα της Παγκοσµιοποίησης και των τροϊκανικών εργαλείων της!

 

Αρχείο