Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ) με την μακρά ιστορία αγώνων για αμεσοδημοκρατικές εφαρμογές είχε διαπιστώσει το αδιέξοδο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Μπροστά στην έκτακτη περίπτωση οικονομικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μήπως αυτή την φορά φτάσει στο εκλογικό σώμα μια τίμια αμεσοδημοκρατική προοπτική και διέξοδος.
Αυτό το νόημα έχει η συμμετοχή μας στο Ε.Α.Μ. (Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο) και η εκλογική μας συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Αυτό όμως που φοβόμαστε συνέβη πάλι σε προκλητικό βαθμό: τα Μ.Μ.Ε. (Μαζικά Μέσα Ετεροκαθορισμού των Ελλήνων) απέδειξαν ότι δεν θέλουν να δώσουν τη στοιχειώδη δημοσιότητα στις θέσεις μας, αφού δεν μας έδωσαν ίσες ευκαιρίες προβολής (εξαίρεση ελάχιστοι περιφερειακοί σταθμοί και η μόνη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ).
Μας θεωρούν προφανέστατα επικίνδυνους για το πολιτικό τους σύστημα.
Αλλά και σε συμμαχικό επίπεδο δεν εκτιμήθηκαν οι δυνατότητές μας να εκφέρουμε το Ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο της Άμεσης Δημοκρατίας. Η νοοτροπία κοινού κομματικού σχηματισμού είναι η εγγενής αδυναμία ανοίγματος στην κοινωνία των πολιτών (την οποία αφουγκραζόμαστε και εκφράζουμε) και πληρώθηκε τώρα με αριθμητικές απώλειες.
Θετικά αξιοπρόσεκτο γεγονός στις χτεσινές εκλογικές διαδικασίες της Ρεπούμπλικας ( ολιγαρχική κοινοβουλευτική ψευτο-δημοκρατία) ήταν τα δυο άτυπα δημοψηφίσματα των δύο Κυριακών που έγιναν ταυτόχρονα με τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές .
Την πρώτη Κυριακή, 218.000 Θεσσαλονικείς, 3.000 εθελοντές και 500 μέλη εφορευτικών επιτροπών ανέδειξαν μια παραδειγματική αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Συμβολή μεγάλη στην επιτυχία (να αναδειχθεί το 98% του «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ.) είχε ο συντονιστής και εκπρόσωπος του κινήματός μας δικηγόρος Γιώργος Λ. Κόκκας.
Το δεύτερο δημοψήφισμα έγινε Κυριακή 25/05/2014, όπου τα ⅔ του Ελληνικού λαού ψήφισαν με σαφήνεια αντιμνημονιακά κόμματα στις Ευρωεκλογές και μόνο το ⅓ φιλοκυβερνητικά κόμματα. Το σημαντικό αυτό γεγονός (σαφής ετυμηγορία του Ελληνικού λαού) δίνει ισχυρή βάση για αίτημα συνταγματικών διεργασιών.
Είναι καταφανής και μεγάλη η αποστασιοποίηση του Εκλογικού Σώματος και θα ΠΡΕΠΕΙ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που ΜΠΟΡΕΙ. Ίσως τραβώντας το σκοινί στα άκρα (π.χ. απειλή παραίτησης), αφού είναι στην κρίση του να διαπιστώσει την απώλεια της εμπιστοσύνης στην δικομματική κυβέρνηση του 30,5%. Θα βοηθήσει έτσι σε ομαλή αλλαγή κυβέρνησης και πορείας, ακόμα κι από την ίδια Βουλή, για την απελευθέρωση της χώρας μας άμεσα και αμεσοδημοκρατικά.-